magyar | english | deutsch

Appstore Uploading Push Error

Egy kis technikai segítség iPhone fejlesztőknek – hátha más is belefut – akkor tudja hogy mi a megoldás a következő problémára.

Az egyik iPhone programunkban módosítottunk egy picit és fel is raktuk AppStore-ba. Azonban másnap az Apple gépezet rögtön visszadobta az alábbi hibával:

“…Missing Push Notification Entitlement – Your app registers with the Apple Push Notification Service, but the application signature’s entitlements do not include the required “aps-environment” entitlement. Make sure you have enabled Push Notification Services for this app, and that you have downloaded a Distribution provisioning profile that includes the “aps-environment” entitlement….”

Meg kell jegyezni, soha nem használtuk ehhez a programhoz a Push Noticicationt, úgyhogy értetlenül álltunk a hiba előtt. Első próbálkozásként készítettünk egy másik Provisioning Profile-t (ott kell beállítani, hogy akarod-e használni Push-t), újra fordítottunk, felraktunk és vártunk. Ezt is visszadobták, úgyhogy következett a segítségkérés Apple-től, következő nap meg is jött a válasz:

You can check your app with the nm like this:
$ nm .app/ | grep
didRegisterForRemoteNotificationsWithDeviceToken
00002564 t -[YourAppDelegate
application:didRegisterForRemoteNotificationsWithDeviceToken:]
000025b4 t -[YourAppDelegate
application:didRegisterForRemoteNotificationsWithDeviceToken:]

Hmm, érdekes… Gyorsan forrás átnéz és tényleg benne volt. Valószínűleg valamikor tesztként benne maradt, csakhogy:
- Ezzel még nem használtuk a Push-t az alkalmazásban!
- AppStore Uploadon ezek szerint változtattak, ugyanis a komment szerint ez nem egy mai beleírás, azaz már többször átment a feltöltésen!

Szóval szumma-szummárum vigyázzunk mi van a forrásban, mert fordító nem szól – Apple viszont annál inkább.

Kategória: Hírek,iPad,iPhone & iPod,Technológia — Címkék , , ,

pwd by wp