magyar | english | deutsch

Időkép

Időjárás, térképek – aktuális információkkal és hát ne felejtsük: észlelés küldése bárhonnan – bármikor!

Neve: Időkép
Jellege: Weather
iTunes elérhetőség

Az Időképpel való együttműködésünk eredménye, az Időkép iPhone kliens alkalmazás a mai nappal elérhetővé vált, ingyenes formában. A kialakítás során az volt a fő szempont, hogy a felhasználók az Időkép legfontosabb információihoz könnyen, gyorsan hozzájuthassanak a kisebb képernyőre optimalizált formában, természetesen az iPhone alkalmazásokban megszokott elforgatás, kétujjas kicsinyítés, nagyítás lehetőségekkel. A megvalósított funkciók a következőek:
– 30 és 7 napos grafikus előrejelzés
– szöveges előrejelzés és egyéb információk (orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés)
– domborzati térképre vetített időjárási információk (piktogramok formájában)
– hő, felhő és széltérkép
Valamennyi térkép a kívánalmakhoz igazodó részletességgel jeleníthető meg – minél nagyobb a nagyítás, annál több mérőállomás adatai jelennek meg a térképen.

Program használat
Az Időkép alkalmazás hat alapvető képernyőből áll, ezek között a alul található navigációs gombsor segítségével lehet választani – ez utóbbi görgethető, illetve az előrejelzés gomb lenyomására további lehetőségek érhetőek el (a 30 és 7 napos, valamint a szöveges előrejelzés). Az egyes térképek a megszokott módon nagyíthatóak és kicsinyíthetőek ujjaink segítségével – itt nem egyszerű nagyításról van szó, az egyes térképek különböző részletességűek. A készülék elfordításával a képernyőn látható térképek, grafikonok is fordulnak. Az alkalmazás használatához internetkapcsolatra van szükség.

Az előrejelzés fül három különböző bontásban biztosítja az előrejelzési információk megtekintését, ezek a 30 napos, a 7 napos és a szöveges előrejelzések. Az első két lehetőség a kiválasztott időtartamban (az aktuális naptól kezdve) grafikonszerűen ábrázolja az egyes napokra várható hőmérsékletet, szélerősséget, csapadékot, míg az utolsó szöveges formában nyújt rövid időtávú előrejelzést a várható időjárási helyzetről.

Az Időkép munkáját segítendő itt mi magunk küldhetünk be időjárási információkat – ehhez előzetes regisztrációra van szükség az Időkép internetes oldalon. A “Település” választéklista segítségével állíthatjuk be az észlelés helyszínét (amennyiben itt az “Aktuális pozíció” van kiválasztva, a helyszín a készülék által megállapított pozíciót fogja használni, már ha ez támogatott). Az észleléshez fénykép is csatolható, akár már meglévő, akár éppen most készített (a készülék kamerájának segítségével). Az égkép, szélerősség, domináns felhőfajta szekciókban az adott jellemzőt lehet az ikonok segítségével megadni (hasonlóan a navigációs gombsorhoz, ezek is görgethetőek). Az észleléshez rövid szöveges leírás is adható, amennyiben indokolt.Az alkalmazás továbbfejlesztését a felhasználók igényeihez mérten tervezzük – ha a visszajelzések alapján sokaknak lesz szüksége a pollentérképre, a radartérképre és az Időkép oldalain elérhető egyéb információkra, a kívánt információ elérésenek lehetősége előbb-utóbb integrálva lesz az alkalmazásba.

pwd by wp