magyar | english | deutsch

ColorSorter

A ColorSorter egy olyan alkalmazás/játék, melynek célja a színlátás képességének ellenőrzése – akár egy színekkel operáló kirakós játék, illetve tartalmazza a közismert Ishihara színlátás-vizsgálat egy megvalósítását.

Neve: ColorSorter
Jellege: Educational, Puzzle
iTunes elérhetőség

A ColorSorter egy olyan alkalmazás/játék, melynek célja a színlátás képességének ellenőrzése – akár egy színekkel operáló kirakós játék. A játék célja egy kiválasztott szín vagy egy teljes színskála „rendezése”. A különálló színek megfelelő sorrendje kis eltérésekkel lett definiálva az egyes színek RGB értékeiben – minél nehezebb a játék, annál kisebb az eltérés két szín között, jóval nehezebb felismerni a két különböző színt.

Az egyszerű színrendező módban – „Sort one color” néven szerepel a főmenüben – csak egy színt kell rendezni, a legalacsonyabb és legmagasabb színek a skálán már a helyükön vannak. A feladat a színek megfelelő helyre tétele a képernyő felső részéről az alső részre.

Talán könnyebb a feladat, ha egyszerre zajlik egy szín minden szintjének rendezése a hat szinten át. Az egyszerű rendezést érdemesebb először végigjátszani a jóval nehezebb színskála-rendezés előtt („Sort color scale” néven szerepel a főmenüben).

Miután a színek a helyükre kerültek, eljött a „Check” feliratú omb ideje a képernyő alsó részén. Attól függően, hogy a színek sorrendje jó -e vagy sem, az adott szint be lett fejezve vagy sem. Ha az utóbbi eset áll fenn, érdemes a „Wrongs” gomb lenyomásával ellenőrizni a rossz helyen lévő színeket. A színek, ha már egyszer a helyükön vannak, könnyeb cserélhetőek – nem kell újra odahúzni őket a kezdő pozícióból.

A „Wrong” gomb minden egyes lenyomása 10 másodpercet ad hozzá az adott szint befejezéséhez felhasznált időhöz – ez alaposan lecsökkentheti a végső pontszámot, amely az adott szint és a befejezéséhez felhasznált idő függvényében kerül kiszámításra. Abban az esetben, ha a teljes színskála került rendezésre, ez az idő 15 másodperc 10 helyett. Minél kevesebb időre van szükség a kirakáshoz, annál nagyobb lesz a végső pontszám. A matematikát kedvelők számára itt az egyenlet, amely a végső pontszámot adja meg:

(Szint*((1/Idő)*100))*100

A ColorSorter tartalmazza a közismert Ishihara színlátás-vizsgálat egy megvalósítását – ezzel bárki találkozhatott már orvosi vizsgálatok során. 12 különböző „pontokból” álló ábra tartalmaz egy-egy számot, melyet fel kell ismerni és a felső szövegmezőbe írni az értékét. Minden jól eltalált szám 1000 pontot ér – tehát a teszt tökéletes megoldása 12000 pontot eredményez.

Kategória: Hírek,iPhone & iPod — Címkék , ,

pwd by wp