magyar | english | deutsch

Első iPhone játékunk: XNumbers

Elkészült első iPhone alkalmazásunk!

Neve: Xnumbers
Jellege: Tábla játék
Linkek:
iTunes elérhetőség
Video1
Video2

2009.06.12-e remélem nagy nap lesz az életünkben! Végre elkészültünk első iPhone játékunkkal, mely 2009.06.23-án ki is került az AppStore-ba illetve iTunes-ra.

A játék leírása:

Az XNumbers egy grafikus felületű matematikai logikai játék.

A játékot két játékos játszhatja, akik egy N x N méretű, négyzet alakú táblában lépkednek. Az első játékos csak vízszintesen, a második játékos csak függőlegesen tud mozogni. A táblában -30 és 30 értékek közötti véletlenszerű számok vannak elhelyezve. A negatív és a pozitív számok 1:3 arányban fordulnak elő. A játékosok egymás után következnek, összegyűjtik a cellákban lévő pontértékeket. A játékosok pontjai a tábla mellett láthatóak.

A játék célja: a másik játékosnál több pont összegyűjtése a játék végéig.
A játék menete: A játék kezdetekor ki kell választani a tábla méretét, megadni a játékosok neveit, majd indulhat a játék.
Az első játékos az első oszlop első celláján áll, és vízszintesen mozoghat. Kiválaszt egy értéket, ez hozzáadódik a pontjaihoz. A kiválasztott érték a tábláról eltűnik. Ezután a második játékos az előző játékos által választott oszlopban lépkedhet. ő is kiválaszt egy számot, majd ismét az első játékos következik abban a sorban.


ábra 1.


ábra 2.

A példában az első játékos a második sorból a 9-es számot választotta, mert számára az ért a legtöbb pontot. Ezután a 2-es ábrán az első oszlopból választhat a másik játékos, vagy itt éppen a számítógép. A játék nehézsége, hogy a játékosok minnél több lépéssel előre kell, hogy gondolkodjanak a másik játékos kárára.
És így tovább, míg a játék véget nem ér, vagy már nem lehetséges tovább lépni.

Jó játékot kívánunk!

© 2006-2009 IPDS 2006 Kft – Minden jog fenntartva!

Kategória: Hírek,iPhone & iPod — Címkék ,

pwd by wp